Een vliegengordijn dat insecten buiten houdt

Als het mooi weer is, wil je graag je deur open kunnen zetten om frisse lucht binnen te kunnen laten. Een groot probleem zijn dan meestal de insecten die maar al te graag naar binnen willen.Een vliegen gordijn is dan een ideale oplossing; het houdt insecten buiten en laat toch lucht door.
Modellen voor ramen en deuren
Insecten komen graag binnen door ramen en deuren. Een vliegen gordijn is dan ook voor zowel ramen als deuren te krijgen. Naast het buiten houden van insecten, kan het ook gebruikt worden voor:
• Inkijk, het houdt de inkijk van buiten naar binnen tegen.
• Wegwerken van schuine kanten, want je kunt het ook voor een schuine trap of zolder hangen.
• Decoratie, ze zijn er in veel soorten en ook in modellen die als decoratie gebruikt worden.
• Promotie, het kan bedrukt worden met logo’s of teksten. Het is dus ook geschikt voor promotiedoeleinden bij een bedrijf of café.
• Achterwand, bij beurzen of in het theater kan het als achterwand gebruikt worden.

Diverse soorten, modellen en materialen
Een vliegengordijn is te verkrijgen in verschillende soorten. Zo heb je ze in allerlei kleuren, materialen en modellen. Het meest bekende  is de oude vertrouwde hor. Dit is een soort gaas met kleine gaatjes. Dit gaas laat wel de lucht naar binnen maar houdt de insecten buiten. Tegenwoordig zijn er ook soorten die uit verschillende materialen bestaan; zo worden ze vaak van kralen of slierten stof gemaakt, waardoor het zo ook meteen een mooie decoratie is.